Vrakbilmottak, biloppsamling og bilopphuggeri Gjøvik og omegn

Nederst på denne siden har vi funnet bedrifter som leverer tjenester innen vrakpant, brukte bildeler og bilopphuggeri Gjøvik og omegn.

Sitter du på en gammel bil du vil kvitte deg med, finnes flere muligheter. Det første man tenker er gjerne å selge bilen videre. Er derimot bilen gammel og sliten nok er det kanskje like greit å sende den til bilvraking, slik at ingen andre trenger å slite med den, heller.

Vrakpant i Gjøvik

Illustrasjonikon for bilopphuggeri i Gjøvik og omegnVed vraking av bil, lastebiler, mopeder/motorsykler og andre kjøretøy vil du stort sett motta vrakpant, selv om en bilopphugger / biloppsamler ikke har noen plikt til å ta imot alle typer.

I følge Miljødirektoratet, kan vi lese at dette er de nåværende (desember 2017) beløpene på forskjellige kjøretøy:

  • Ordinær vrakpant (personbiler, varebiler, og diverse andre): 3000,-
  • Mopeder, lette og tunge motorsykler: 500,-
  • Campingvogner / bobiler: 3000,-
  • Lastebiler: 5000,-

Hva skjer med bilen på et bilopphuggeri Gjøvik eller andre steder i landet?

Prosessen bilen gjennomgår etter at du har levert den på vrakbilmottaket – eller «hogger’n» – kalles miljøsanering. Her behandles alle de forskjellige bildelene slik at det blir minst mulig potensiell skade på miljøet etter vraking.

Bilgjenvinning AS har en god beskrivelse av hvordan saneringsprosessen foregår. Her lærer vi blant annet at bilopphuggeren først fjerner bilbatteriet, tømmer deretter alle miljøfarlig væsker som eksempelvis olje, drivstoff, spylervæske, osv., før dekkene og andre bildene som kan gjenbrukes til andre biler fjernes.

Helt til slutt presses resten av kjøretøyet sammen og sendes til fragmentering. Vrakbildeler brukes i haugevis av forskjellige produkter, for eksempel lyktestolper, togskinner, kjeler og bestikk, binders og kontormøbler, osv. osv. Mer utdypende info finner du i linken over.

Brukte bildeler Gjøvik

Stort sett får man kjøpt brukte bildeler på et bilopphuggeri, men dette kan også variere ettersom hva de fokuserer på. Enkelte videreselger kanskje bare brukte deler til personbil, mens andre kun selger deler til storbil som lastebiler, busser og andre maskiner.

Velg en av bedriftene under som tilbyr tjenester innen bilopphogging, vrakbilmottak og bilvraking, og husk å forhøre deg om hvorvidt de selger den type brukte bildeler som du er ute etter.

Se også:
Andre innen bil og motor i Gjøvik
Bilverksted i Gjøvik
Bilrekvisita Gjøvik
Dekk Gjøvik
Leiebil Gjøvik

Disse tilbyr bilvraking og bilopphogging i Gjøvik og omegn:

Metallco Oppland AS

Metallco Oppland AS, tidligere AS Oppland Metall, tar imot jern, metall, EE-avfall, har containerutleie, bilopphuggeri, og mye mer. I tilllegg har de konkurransedyktige priser på brukte deler til maskiner og lastebil/buss, samt leverer ferdigkappet, bøyd bruksjern og armering til sine kunder.

Finn andre bedrifter innen bil og motor i Gjøvik