Lafteverk, laftearbeid og lafting Gjøvik

Nederst på denne siden har vi samlet forskjellige aktører som tilbyr tjenester innen, lafteverk, laft, laftearbeid og lafting Gjøvik.

Å bygge med lafting har eksistert helt siden vikingtiden. Faktisk var lafteverk den mest brukte bærekonstruksjonen for trehus i Norge helt til for et par hundre år siden.

Informasjonssiden Bygg og Bevar forteller oss at et lafta hus er bygget slik at tømmerstokker plasseres annen hver gang med rotenden og toppenden til hver sin side. Videre blir de holdt på plass ved å føyes sammen i hushjørner og enkelte ganger ved tversgående vegger.

Lafteteknikken: I hjørnene (laftene, knutene eller novene) blir stokkene skåret sammen med underhogg og overhogg som låser dem til hverandre. – Wikipedia

Stavlaft, laftehytte, laftet hus Gjøvik

Lafteøks og lafting GjøvikMed årene har det blitt sjeldnere å se hus og hytter bygget med lafteverk. Likevel er det fortsatt tømrerfirmaer som benytter seg av lafteteknikk for kunder som ønsker et tradisjonelt lafta hus Gjøvik, eller kanskje en laftehytte / tømmerhytte, et laftet anneks, stabbur og lignende.

Er du ute etter et skikkelig utført, tradisjonelt nybygg, påbygg eller tilbygg bygget med lafteteknikk, så sjekk ut de gjeldende aktørene som tilbyr lafting i Gjøvik i lista under her. Ta kontakt med den eller de du mener passer best til ditt behov.

Se også:

Disse tilbyr laft og lafting i Gjøvik og omegn:

Randsfjord Bygg & Laft

Randsfjord Bygg & Laft, etablert 2008 av Rune Nybakke og Espen Våtsveen, utfører oppdrag innen hus- og hyttebygging og -lafting. De påtar seg også annet type snekkerarbeid av varierende omfang. Bedriften holder til på Dokka, men utfører oppdrag på hele Østlandet.

Ulsaker & Gjeile Bygg AS

Ulsaker & Gjeile Bygg AS tilbyr tjenester innen tømrerarbeid, laft, stavlaft. Lafting, nybygg og tilbygg, murerarbeid og steinlegging, restaurering, flislegging og mye mer.

Finn alle tømrere og byggmestere i Gjøvik